مقالات آموزشی آسانسور و پله برقی

آشنایی با اجزای موتور آسانسور گیرلس

معرفی اجزای موتور آسنسور روملس

بررسی اجزای موتور آسانسور گیرلس

برای بیان تفاوت آسانسور گیربکس و گیرلس و اجزای موتور آسانسور گیرلس، بهتر است هر کدام را به طور کامل برایتان معرفی کنیم، تا ضمن آشنایی با تفاوت های آن ها به ویژگی ها امتیاز های شان پی ببرید.

مقایسه آسانسورهای کششی گیرلس و گیربکس

آسانسور گیربکس:

آسانسور گیربکس در اصل نوعی آسانسور کششی است که به وسیله یک جعبه دنده ای که به موتور الکترونیکی متصل شده، طناب فولادی را وادار به حرکت می کند تا در نتیجه موجب جا به جایی کابین آسانسور شود. این آسانسور توانایی طی کردن حدود 75 متر را دارد و هزینه راه اندازی و تعمیرات آن ها کاملا به صرفه است. انرژی مناسبی نیز مصرف می کند و در عین حال قابلیت حمل ۱۳۶۰۰ کیلوگرم را نیز دارد.

آسانسور های کششی

آسانسور گیرلس:

برای پاسخ به سوال آسانسور گیرلس چیست، باید بدانید که این مدل فاقد دنده است و دارای چرخ مستقیم به سمت موتور الکتریکی هستند. این مدل آسانسور توسط یک کابل بالا بر که در بالای آسانسور نصب شده است و یک سرش به دور شیاری پیچیده است و سر دیگرش به یک وزنه تعادل متصل است، شروع به کار می کند. بسیار با دوام است. از آن جایی که وزنه تعادل در متعادل کردن وزن کابین کمک می کند، پس موتور گیرلس، تنها قسمتی از وزن را تحمل خواهد کرد که این امر، مصرف انرژی را به طور چشم گیری کاهش می دهد. در ادامه بحث تفاوت آسانسور گیربکس و گیرلس، لازم است بیان شود که نمونه های گیرلس از سرعت بالاتری نسبت به گیربکس برخوردار هستند. قیمت موتور گیرلس آسانسور با توجه به کارکرد و نوعش متفاوت است، اما اغلب، موتور آسانسور گیرلس بلولایت پیشنهاد خوبی است. در ادامه اجزای موتور آسانسور گیرلس را به طور دقیق تر بررسی خواهیم کرد.

 

مزیت های آسانسور های کششی گیرلس

ویژگی های موتور آسانسور کششی گیرلس

برای پاسخ به سوال آسانسور گیرلس چیست و معرفی اجزای موتور آسانسور گیرلس، بهتر است بدانید که امروزه به دلیل مزایای زیاد آسانسور گیرلس، بیش تر ساختمان ها از آن استفاده می کنند که در ادامه مطلب برایتان خواهیم آورد.

  1. سرعت این آسانسور بسیار بالا است و به راحتی از طبقه ای به طبقه بعدی شما را می رساند.
  2. هیچ محدویتی در تعداد سفر های این آسانسور وجود ندارد.
  3. با طراحی متفاوتی که دارد، موتور گشتاور بالاتری را به شما ارائه خواهد داد که همین ویژگی موجب می شود تا آسانسور گیرلس، طولانی تر عمر کند.
  4. دارای ظرفیت های متفاوت برای حمل و نقل وسایل سنگین است.

 

فواید سیستم های کنترل برای آسانسور های کششی

با داشتن سیستم های کنترل، امنیت را برای خود آسانسور و مسافرانش به ارمغان می آورد. به عنوان مثال، دارای یک ترمز کنترل شده است که از سرعت غیر قابل کنترل آسانسور و حرکت ناگهانی آن، جلوگیری می کند. همچنین با خنک کننده سطحی، موجب کارکرد سریع تر آسانسور خواهند شد.

اجزای موتور آسانسور گیرلس

قطعات موتور آسانسور گیرلس

در ادامه بحث، می خواهیم به معرفی اجزای موتور گیرلس بپردازیم تا بیش تر با این مدل از آسانسور های کششی آشنا شوید. البته توجه داشته باشید که قیمت موتور گیرلس آسانسور و اجزای آن با توجه به کیفیت کارآیی آن ها متفاوت است. در ادامه به توضیحات بیش تری می پردازیم.

پوسته موتور

پوسته موتور، دارای ویژگی های مختلفی است. ویژگی هایی مانند اینکه:

از جنس آلومینیوم هستند و اغلب ظاهر و ساختاری جمع و جور دارند. نمونه های با کیفیت آن فاقد سر و صدای زیاد اند و اغلب در جعبه ها چوبی به شما ارائه می شوند.

شفت آسانسور

در میان اجزای موتور آسانسور گیرلس، شفت آسانسور در واقع در چاه آسانسور قرار دارد و به کابین آسانسور این این اجازه را می دهد تا از طبقه ای به طبقه دیگر به راحتی عبور کند. در حقیقت یک گذرگاه عمودی برای کابین آسانسور شما است.

بلبرینگ

جهت معرفی اجزای موتور آسانسور گیرلس، لازم است به بلبرینگ ها نیز توجه کنید. بلبرینگ آسانسور، اغلب در آسانسور های کششی، مخصوصا در نمونه بدون دنده (گیرلس) استفاده می شود. به طور کلی توانایی حمل بار شعاعی و همچنین بار محوری متوسط ​​را دارد و در هر دو موردی که ذکر کردیم به خوبی عمل می کند. دارای ضریب اصطکاک کمتری است و با ساختار خود، به حرکت بهتر آسانسور کمک می کند.

روتور یا هسته

این قطعه در اتاق آسانسور یا در بالابر نصب می شود، معمولا در بالای ساختمان یا داخل بالابر و در واحد برق آسانسور قرار دارد. روتور، با حالت مغناطیسی دائمی خود، شیار را مستقیماً توسط موتور اصلی و بدون دنده هدایت می کند و در این کار این جزء موتور آسانسور گیرلس بلولایت موثر واقع می شود.

استاتور یا سیم پیچ

در میان اجزای موتور آسانسور گیرلس، استاتور اغلب در قسمتی که به بدنه موتور متصل است نصب می شود. فضای ایجاد شده بین قسمتی که نصب شده است و استاتور ممکن است با یک ماده پرکننده رسانای حرارتی برای هدایت گرما به طور کامل پر شود. این ماده پر کننده ممکن است گاهی فراتر از آن قسمت نیز برود تا نصب آن محکم تر شود و رسانای بهتری برای گرما باشد.

موتور آسانسور بدون گیربکس

فلکه کششی

  1. موجب افزایش فاصله بین خودرو و وزنه تعادل می شود.
  2. جهت حرکت سیم بکسل را هدایت می کند و تغییر می دهد.
  3. این فلکه ساختاری قرقره ای دارد و نقش اصلی آن کاهش تلاش و انرژی قرقره اصلی است.

سیستم ترمز (لنت ها، صفحات اصطکاکی، مگنت، فنر، اهرم آزاد کننده و)

سیستم ترمز، در میان اجزای موتور آسانسور گیرلس، نقش بسیار مهمی دارد و در واقع امنیت آسانسور را به دوش می کشد. هنگامی که کابین آسانسور در طبقه مورد نظر شما می ایستد، موتور کششی آسانسور و سیم پیچ در آهنربای الکترومغناطیسی، قدرت خود را از دست می دهند و در نتیجه نیروی مغناطیسی در هسته الکترومغناطیسی به سرعت ناپدید می شود. سپس هسته (که در بالا تعریف کردیم)، توسط فنر ترمز، مجددا تنظیم می شود و موجب ایستادن کابین می شود و در هنگام قطعی برق هم ترمز باید قابلیت نگه داشتن کابین را داشته باشد و سریعا آن را به حالت اولیه خود بازگرداند.

انکودر Encoder

یکی از اجزای موتور آسانسور گیرلس، انکودر نامیده می شود. انکودر آسانسور، قابلیت کنترل دقیق آسانسور و اندازه گیری سرعت را به شما می دهد و یکی از قطعات بسیار مهم در حفظ امنیت آسانسور به شمار می رود. جهت اطمینان حاصل کردن از ایمنی مسافران، بهتر است با توجه به استاندارد های هر منطقه ای نصب گردد. این قسمت از موتور آسانسور موجب بهینه سازی کارآیی درایو می شود و در نتیجه انرژی و هزینه کم تری را برای شما به ارمغان می آورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *