مقالات آموزشی آسانسور و پله برقی

ترس از آسانسور و روش های درمان آن

ترس از سقوط آسانسور

مقابله با ترس از آسانسور و روش های درمان آن

ترس از آسانسور در میان افراد بسیار رایج است و در هر فرد می تواند علت متفاوتی داشته باشد. اگر شما یا اطرافیانتان دچار ترس یا فوبیای استفاده از آسانسور هستید، بهتر است راجع به ترس از آسانسور و روش های درمان آن اطلاعات بیشتری کسب کنید تا بتوانید با روشی مناسب، مشکل را از بین ببرید. در ابتدا خوب است بدانید که فوبیا های مرتبط با آسانسور انواع مختلفی دارند که در میان آن ها می توانیم به آگورافوبیا و کلاستروفوبیا اشاره کنیم. آگورافوبیا ترس از به دام افتادن بدون راه فرار است و کلاستروفوبیا به عنوان ترس از فضای بسته تعریف شده است که در سراسر جهان ۴ درصد از مردم از این نوع اضطراب رنج می برند. حال که با انواع فوبیای آسانسور آشنا شدید، در ادامه به علت ترس از آسانسور و روش های درمان آن خواهیم پرداخت.

چرا برخی از افراد از آسانسور میترسند؟

  • تجربه های گذشته

برای این که به ترس از آسانسور و روش های درمان آن مسلط شوید خوب است به دنبال علت و ریشه ترس ها باشید تا بتوانید آن را از بین ببرید و ترس را درمان کنید‌. یکی از علت های شایع در میان افراد تجربیات گذشته است، حتی ممکن است شخصی برای مدت کوتاهی در آسانسور گیر افتاده باشد و این تجربه موجب ایجاد فوبیا شده باشد.

  • تصور سقوط

برای شناخت ترس از آسانسور و روش های درمان آن خوب است بدانید که یکی از دلایل واقعی ترس و وحشت، تخیل و طرز فکر شما راجع به یک موقعیت است. اگر ذهن شما لحظه سقوط آسانسور را تصور کند ترس در وجود شما ایجاد خواهد شد و ممکن است این احساس ترس را برای هر بار استفاده از آسانسور تجربه کنید. وقتی بخش قشر مغز شما به وضوح چیزی وحشتناک را تصور می کند، مرکز هشدار مغز (آمیگدال) بلافاصله زنگ هشدار را به صدا در می آورد. این باعث می شود که شما برای زندگی و حفظ جان خود نیاز به جنگ یا گریز داشته باشید. متأسفانه در آسانسور نه جایی برای فرار وجود دارد و نه کسی برای مبارزه، علائم جنگ یا گریز به صورت ترس و حتی به صورت حمله پانیک تجربه می شوند. به هر دلیلی که ترس از آسانسور در افراد ایجاد شود ممکن است از استفاده از آسانسور اجتناب کنند و این موقعیت هیچ کمکی به از بین بردن ترس نخواهد کرد و باید آگاه باشید که بررسی ترس از آسانسور و روش های درمان آن می تواند کمک رسان باشد.

چگونه ترس از آسانسور را مدیریت و درمان کنیم؟

خبر خوب این است که بدانید ترس ها و فوبیا های مربوط به آسانسور با روش های مختلفی قابل درمان هستند که رایج ترین آن ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

مدیریت ترس

اگر شما با سوار شدن آسانسور دچار اضطراب می شوید، می توانید از تکنیک های زیر برای حفظ آرامش خود استفاده کنید:

  1. کلیدهای خود را در جیب خود قرار دهید و سعی کنید تشخیص دهید که کدام کلید درب خانه شماست.
  2. چند سکه در جیب خود قرار دهید و سعی کنید با لمس، تشخیص دهید که چه سکه ای است.
  3. مقداری نعنای تازه یا آب نبات ترش را در دهان خود قرار دهید.
  4. دور تمام کلمات پنج حرفی در یک صفحه روزنامه یا مجله خط بکشید.
  5. کاشی های کف یا سقف را بشمارید.
  6. الفبا را مرور کنید و با کلمات بازی کنید.
  7. از 100 به صورت معکوس بشمارید.
  8. خواندن را امتحان کنید. در صورت لزوم، روزنامه، مجله یا کتاب خود را بردارید و سعی کنید آن را وارونه بخوانید.
  9. همراه خود مقداری نمک داشته باشید و بو کنید.

مهم تر از همه، هر روز با سوار شدن آسانسور ترس خود را کاهش دهید!

درمان فوبیا

در بخش های قبلی که با علت های فوبیا آشنا شدیم متوجه شدیم که با تصور لحظات ترسناک توسط قشر میانی مغز، مغز درگیر می شود و پاسخ گریز و جنگ می دهد. حال برای آشنایی بیشتر ترس از آسانسور و روش های درمان آن، می خواهیم برخی از این روش ها را بررسی کنیم. برای درمان فوبیا از چند روش استفاده می شود. روش اول، قشر مغز را مورد هدف قرار می گیرد تا از ایجاد افکار منفی جلوگیری کند و در شرایط مشابه، کنترل افکار و تمرکز را افزایش دهد. روش دوم، مغز میانی و عاطفی را مورد هدف قرار می دهد تا فرد بتواند عکس العمل جنگ و گریز بدن خود را کنترل کند تا به ترس و فوبیا تبدیل نشود. روش دیگری که اکثرا مورد استفاده قرار می گیرد روش مواجهه نام دارد. در این روش درمانگر همراه بیمار در شرایطی آرام و به دور از اضطراب وارد آسانسور می شود و درب را می بندد؛ اما آسانسور را به حرکت در نمی آورد تا بیمار بتواند ترس خود را مدیریت و شرایط را کنترل کند.

 

نکات ایمنی در زمان گیرکردن آسانسور

پس از بررسی ترس از آسانسور و روش های درمان آن باید راجع به نکات ایمنی بیشتر بدانید تا با آرامش خیال از آسانسور استفاده کنید. امروزه حادثه های ناشی از سقوط آسانسور بسیار به ندرت پیش می آید و با تکنولوژی های مختلف در این صنعت، با روش های مختلف از بروز مشکل جلوگیری می شود. برای مثال آسانسور ها چندین کابل و ترمز پشتیبان دارند که در صورت بروز مشکل، از ایجاد حوادث شدید جلوگیری می کنند و سیستم تهویه هوا و تلفن و زنگ هشدار به افراد گیر کرده در کابین، کمک شایانی خواهد کرد. شما می توانید همیشه همراه خود شکلات و تلفن همراه داشته باشید تا اگر در آسانسور گیر افتادید، بتوانید با آرامش شرایط را کنترل کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *