مقالات آموزشی آسانسور و پله برقی

بازسازی و نوسازی آسانسور

باز سازی و مدرن سازی آسانسور

بازسازی و نوسازی آسانسور و تفاوت آن با جایگزینی

آسانسور در دنیای امروز وسیله ای پر کاربرد و ضروری در برج ها و ساختمان ها است؛ اما برای استفاده و نگهداری آن باید هوشمندانه عمل کرد و با مدیریت درست، بهره وری آسانسور را بالا برد و هزینه های تعمیرات و برق و… مربوط به آسانسور را کاهش داد. در مواقعی که آسانسور شما دچار مشکل می شود، لزوما نیاز به تعویض آسانسور نیست و شما با بازسازی و نوسازی آسانسور می توانید سرعت و کارایی و همچنین ایمنی آسانسورتان را بهبود ببخشید. این روند نیازمند افراد مجرب است تا به درستی و با کمترین هزینه انجام شود. برای این کار نیاز است در مورد مزیت های بازسازی و نوسازی آسانسور بدانید تا متوجه شوید که چرا باید این کار را انجام دهید و با فرایند این کار آشنایی پیدا کنید. در ادامه به تمامی این موارد خواهیم پرداخت.

بازسازی آسانسورزمان مناسب بازسازی و نوسازی آسانسور

در طول عمر هر آسانسور زمانی فرا می رسد که آسانسور نیاز به تعمیرات مداوم و پر هزینه پیدا می کند. یافتن قطعات جایگزین، سخت می شود و وقت زیادی را برای تعمیر به خود اختصاص می دهند. در این صورت بهترین راه به جای تعویض کل آسانسور، بازسازی و نوسازی آن است. نوسازی آسانسور مصرف انرژی را کاهش و ارزش اموال را افزایش می دهد. این کار موجب بهبود ایمنی آسانسور می شود.

خوب است بدانید که آسانسور های هیدرولیک معمولا ۲۰ الی ۲۵ سال عمر می کنند؛ در حالی که آسانسور های کششی سقفی نزدیک به ۳۰ سال عمر خواهند کرد. هنگامی که یک آسانسور دوره طول عمر مفید خود را پشت سر می گذارد، قطعات آن دچار فرسودگی می شوند و نیاز به تعمیرات پیدا خواهد کرد و جایگزین کردن قطعات آن می تواند بسیار دشوار باشد. در این شرایط، تحمل مشکلات و اختلالات آسانسور برای صاحبان ساختمان و مسافران بسیار سخت خواهد شد و در شرایطی که محیط مورد نظر مانند بیمارستان ها و مراکز خرید و ادارات، پر تردد باشد این اختلالات غیر قابل تحمل خواهند شد و باید به دنبال تیمی باتجربه برای بازسازی و نوسازی آسانسور باشیم.

بازسازی آسانسورمراحل فرایند بازسازی آسانسور به چه صورت است؟

نوسازی در هر آسانسور می تواند منحصر به فرد باشد؛ چراکه انجام این کار در هر آسانسوری بسته به میزان خرابی و خسارت و با توجه به نیاز مسافران، متفاوت خواهد بود؛ اما به طور کلی اجزای زیر در فرایند بازسازی و نوسازی آسانسور مورد هدف قرار می گیرند:

  • سیستم های کنترل
  • سیم کشی های آسانسور
  • واحد های برق و قدرت
  • درب های آسانسور
  • ماشین آلات بالابر
  • موتور و ژنراتور آسانسور
  • برنامه ریزی و زمانبندی
  • نوسازی کابین آسانسور

به یاد داشته باشید که این فرایند را حتما به تعمیرکاران و یا پیمانکارانی واگذار کنید که تجربه کافی و مجوز های لازم را داشته باشند تا از بروز مشکلات و هزینه های اضافه جلوگیری کنید. بازسازی و نوسازی آسانسور می تواند بازده انرژی را افزایش دهد که معمولا ۲ الی ۵ درصد کل انرژی ساختمان را تشکیل می دهد.

چرا کابین آسانسور را بازسازی کنیم؟

اگر آسانسور از نظر مکانیکی سالم است؛ ولی ظاهر کابین آن بسیار فرسوده و قدیمی است یا اگر در حال نوسازی و زیبا سازی فضای ساختمان خود هستید و احساس می کنید محیط کابین آسانسور، نیاز به طرح و اجزای جدید دارد، می توانید کابین آسانسور خود را نوسازی کنید. اما به یاد داشته باشید که هدف از این کار صرفا زیبا سازی محیط است و ظاهر داخلی کابین آسانسور بر روی مکانیزم و عملکرد آن تاثیری نخواهد گذاشت.

بازسازی آسانسوررایج ترین تغییرات و تعمیرات نوسازی کابین آسانسور در قطعات زیر روی می دهد:

  • درب کابین آسانسور
  • نورپردازی داخل کابین
  • دکمه های لمسی یا فشاری
  • کفپوش کابین آسانسور
  • پنل سقف

پنل های دیواری کابین

ارتقای اجزای مستقل مکانیکی

نوسازی کامل آسانسور فرایندی است که در آن تمامی اجزای آسانسور ارتقا پیدا خواهند کرد. نوسازی به منظور بهبود عملکرد، بهینه سازی مصرف انرژی، تضمین سلامت مسافران و بهبود کیفیت در جا به جایی رخ می دهد. در نوسازی اکثر قطعات تعویض خواهند شد که برخی از آن ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

  • به روز رسانی مکانیزم درب ها: درب ها به دلیل نحوه عملکرد، مانند دیگر اجزا دچار فرسودگی می شوند و نیاز به تعویض پیدا می کنند. البته تعویض درب ها در زیبایی آسانسور شما نیز تاثیر خواهد گذاشت.
  • تعویض سیلندر هیدرولیک: قدمت آسانسور های هیدرولیک بیش از ۲۰ سال است و این آسانسور ها سیلندر های زمینی ای دارند که در معرض خوردگی هستند و این خوردگی ها بسیار آسیب رسان هستند و تکنسین و تعمیرکار دستگاه شما باید بر آن ها نظارت داشته باشد.
  • سیستم کنترل آسانسور: مشکلات آسانسور اغلب می توانند برآمده از سیستم های کنترل باشند. برخی از سیستم های کنترل بسیار قدیمی و منسوخ شده هستند که در صورت خرابی، قطعاتی برای جایگزینی ندارند و بهتر است با سیستم های کامپیوتری جایگزین شوند.
بازسازی آسانسورچه زمانی آسانسور نیاز به تعویض دارد؟

اگر آسانسور شما نیاز به تعمیر های بیش از حد دارد و کیفیت عملکرد آن بسیار کاهش یافته است، به سرعت اقدام به تعویض کامل آن نکنید. شما ابتدا باید اطلاعاتی راجع به بازسازی و نوسازی آسانسور ها دریافت کنید و با متخصصین، در این زمینه صحبت کنید و مشاوره دریافت کنید؛ چرا که تعویض کامل آسانسور شامل هزینه های بسیار زیادی خواهد بود و ممکن است با بازسازی و نوسازی آسانسور، نیاز شما رفع شود. همانطور که با خواندن این مطلب متوجه شدیم، در بازسازی و نوسازی آسانسور، به جای تعویض کل آسانسور، فقط قطعه های مورد نیاز با تشخیص کارشناس تعویض خواهند شد. البته شرایطی وجود دارد که در آن ناچار به تعویض تمام آسانسور هستیم. برای مثال اگر تعمیرکار آسانسور تشخیص دهد که نمی توان با نوسازی، بهره وری آسانسور را بالا برد یا اگر ساختمان شما آسانسور مسافر بر دارد و نیاز به آسانسوری با قابلیت حمل بار دارید، باید آسانسور را به طور کامل تعویض کنید.

جایگزینی آسانسور شامل تخلیه کل سیستم و جایگزینی آن با سیستم کاملا جدید است و به هزینه و زمان بیشتری نسبت به بازسازی و نوسازی آسانسور نیاز دارد. به یاد داشته باشید آسانسور سالم، ضامن سلامت مسافران شما خواهد بود.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *